Wethouder Ede weg kort na Nergena-zaak

Lex Hoefsloot stapt op als wethouder van gemeente Ede. Zijn partij GroenLinks en hij kwamen gezamenlijk tot de conclusie dat de samenwerking niet langer stand kan houden. Zijn stijl en werkwijze zouden niet goed genoeg aansluiten op die van de fractie en de Edese raad.

Wethouder+Ede+weg+kort+na+Nergena%2Dzaak
© Vidiphoto

'Hierdoor is de politieke effectiviteit om de doelen te bereiken niet voldoende gewaarborgd', schrijft de lokale GroenLinks-afdeling in een persbericht. Het afscheid van Hoefsloot is op 8 november, waarna GroenLinks een nieuwe wethouderskandidaat zal voordragen.

Hoefsloot slaagde er onlangs niet in om het plan voor een zonnepark in landbouwgebied Nergena, tussen Ede en Wageningen, door de gemeenteraad te loodsen. GroenLinks zegt dat hierdoor de verduurzamingsdoelen in gevaar komen.


Hoefsloot zelf geeft aan dat het energievraagstuk hem zwaar viel. 'Het grootschalig opwekken van duurzame energie blijkt, net als in de rest van Nederland, een zeer ingewikkelde kwestie. Dat is teleurstellend voor mij, maar geen reden om op te geven. De klimaatcrisis gaat me aan het hart en daar blijf ik me voor inzetten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer