GroenLinks+pleit+voor+meer+ambitie+en+duurzaam+boeren+in+stikstofaanpak
Nieuws
© DIRK HOL

GroenLinks pleit voor meer ambitie en duurzaam boeren in stikstofaanpak

GroenLinks zegt in een reactie op de stikstofplannen van het kabinet meer ruimte te willen geven aan duurzame landbouw.

GL-Tweede Kamerlid Laura Bromet: ‘Dit kabinet zet kleine stapjes in de goede richting, maar het is nog altijd niet genoeg. We moeten nu de natuur herstellen en huizen gaan bouwen. Maar het ontbreekt in de uitwerking van het kabinet aan concrete maatregelen en wettelijke vastlegging.’

De politica wijst op de noodzaak die er volgens haar partij is: ‘We hebben geen tijd te verliezen. De stikstofwet die GroenLinks eerder deze week indiende is ambitieuzer en geniet draagvlak onder natuurorganisaties, duurzame boeren en het bedrijfsleven.’

• Lees meer: GroenLinks vraagt steun voor eigen stikstofwet

'De stikstofwet van GroenLinks is ambitieuzer en geniet draagvlak onder natuurorganisaties, duurzame boeren en het bedrijfsleven.’

GroenLinks-Tweede Kamerlid Laura Bromet

Halvering op het oog

De natuurgeoriënteerde partij biedt het kabinet aan haar visie verder te bespreken: ‘Wij gaan graag met het kabinet in gesprek, zodat de Nederlandse stikstofuitstoot in tien jaar tijd echt wordt gehalveerd.’

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 1°
  10 %
Meer weer