Europese+machinefabrikanten+willen+goede+regels+na+brexit
Nieuws
© Han Reindsen

Europese machinefabrikanten willen goede regels na brexit

De Europese organisatie van landbouwmachinefabrikanten CEMA pleit voor nultarieven, geen quota en dynamische aanpassing van de regelgeving tussen de 27 lidstaten van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.

De onderhandelingen tussen de 27 EU-landen en het Verenigd Koninkrijk beginnen om een nieuw partnerschap aan te gaan. In dit verband steunt CEMA volledig de algemene oproep van het Europese bedrijfsleven om de toekomstige economische relatie tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zo nauw mogelijk te houden, de integriteit te behouden en uit te gaan van een gelijk speelveld.


Europese fabrikanten van landbouwmachines hebben lange tijd grote bezorgdheid geuit over de brexit en mogelijk nadelige economische gevolgen voor landbouwmachines en de landbouwgemeenschap. De CEMA blijft vrezen voor een negatieve impact voor fabrikanten, boeren en loonwerkers in het Verenigd Koninkrijk en de 27 EU-landen.

Grote zorgen

De Europese brancheorganisatie maakt zich nog steeds grote zorgen over een scenario zonder akkoord, waarbij beide partijen vanaf 1 januari 2021 zouden terugvallen op de voorwaarden van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), met de bijbehorende kosten, vertragingen en controles op maat voor geïntegreerde toeleverings- en distributieketens.

De CEMA steunt nieuwe Europese wetgeving over typegoedkeuringen in het Verenigd Koninkrijk na de brexit. 'We blijven aandringen op een zo volledig mogelijke handelsovereenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en de 27 EU-landen, die voorziet in nultarieven en nulquota voor alle goederen die het Verenigd Koninkrijk en de interne markt binnenkomen', meldt de CEMA.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer