Karin+van+der+Toorn+%28CDA%29+stopt+als+Statenlid
Nieuws
© Eigen Foto

Karin van der Toorn (CDA) stopt als Statenlid

CDA-Statenlid en voormalig LTO-afdelingsvoorzitter Karin van der Toorn stopt als lid van Provinciale Staten van Overijssel. Een combinatie van factoren ligt aan haar besluit ten grondslag.

Dat meldt Van der Toorn vanavond (woensdag) op haar Facebook-pagina. Ze noemt het een moeilijk besluit om te stoppen, maar zegt de rol van Statenlid niet te kunnen vervullen zoals ze dat graag zou willen.

Van der Toorn geeft aan dat ze moeite heeft met de koers van het landelijke CDA, dat steeds meer gericht zou zijn op steden en minder op het platteland. 'Met nadruk op landelijke CDA, dit geldt voor CDA Overijssel zeker niet', aldus Van der Toorn. Verder zegt ze debatten 'verschrikkelijk' te vinden, omdat sommige partijen gericht zouden zijn op 'het uitvergroten van tegenstellingen, populisme en willen scoren zonder de inhoud goed te kennen.'


Juridische dwangbuis

Als voormalig LTO-afdelingsvoorzitter en partner van een veehouder zegt Van der Toorn verder dat ze veel moeite heeft met besluiten die genomen moeten worden over bijvoorbeeld het Natura 2000-dossier. 'Het provinciebestuur zit hier ook vast in een juridisch dwangbuis, maar de opgave, die honderden miljoenen gemeenschapsgeld kost, heeft een enorme impact op het voor mij zo dierbare platteland. Agrarische bedrijven die al generaties lang samen met de natuur boeren op bepaalde plekken, moeten hierdoor verdwijnen. Dit raakt mij enorm en druist in tegen mijn persoonlijke normen en waarden.'

Ook de onvrede die vanuit de agrarische sector weerklinkt over bijvoorbeeld het stikstofdossier, valt Van der Toorn zwaar. 'De heftige emoties vanuit de agrarische achterban, die heel begrijpelijk zijn en ik helemaal meevoel, worden richting mij helaas vaak zeer persoonlijk gemaakt.'

Ten slotte zegt Van der Toorn dat het werk als Statenlid steeds lastiger te combineren is met het vele werk dat ze thuis en op de boerderij heeft.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer