Utrechtse+boeren+gevraagd+mee+te+denken+over+Groene+Contour
Nieuws
© Koen van Wijk

Utrechtse boeren gevraagd mee te denken over Groene Contour

Boeren in de provincie Utrecht worden opgeroepen om hun mening te geven over natuurbeheer in de Groene Contour. In een online-enquête kunnen ze aangeven of er interesse bestaat om op vrijwillige basis mee te werken aan meer biodiversiteit.

In de Groene Contour wil provincie Utrecht landbouwgronden omvormen tot natuurgebied om daarmee het Natuurnetwerk Nederland te versterken. De enquête moet een realistisch beeld geven over de kansen en onmogelijkheden om deze Groene Contour te realiseren.

Voorzitter Bert van Donselaar van LTO Noord Utrecht geeft aan graag zoveel mogelijk boeren te willen bereiken met de enquête. 'Op die manier geeft onze beleidsaanbeveling richting de provincie een realistisch beeld over hoe er tegen de Groene Contour wordt aangekeken door agrariërs', zegt hij.


Meer biodiversiteit

De Groene Contour bestaat uit verschillende gebieden in de provincie Utrecht waar op vrijwillige basis gewerkt kan worden aan meer biodiversiteit. Aan de hand van twee concrete pilots en de antwoorden uit deze enquête worden door samenwerkende landbouw- en natuurorganisaties in Utrecht de mogelijkheden verkend van versterking van de biodiversiteit door en voor boeren in de Groene Contour.


De enquête, die via deze link tot en met 8 oktober is in te vullen, is een onderdeel van het programma 'Duurzame Landbouw met Natuur Utrecht', een samenwerking tussen landbouw- en natuurorganisaties die samenwerken aan duurzame en natuurvriendelijke agrarische bedrijfsvoering in de provincie Utrecht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer