Een op de vijf boeren in korte keten Zuid-Hollandse Delta

Een op de vijf boeren in de Zuid-Hollandse Delta neemt in 2025 deel aan korte ketens. Dat is het streven van rijk en regio.

Een+op+de+vijf+boeren+in+korte+keten+Zuid%2DHollandse+Delta
© Wageningen University en Research

Zes gemeenten en de landelijke overheid ontwikkelden een Regio Deal Zuid-Hollandse Delta. Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bood de overeenkomst vrijdag aan de Tweede Kamer aan.

De regiodeal richt zich op het verder ontwikkelen van de sectoren agrifood, duurzaamheid, landschap en toerisme, onderwijs en arbeidsmarkt. Er zal onder andere meer aandacht komen voor regionale producten en bedrijvigheid.


Foodlab

In de Hoeksche Waard komt een regio Foodlab: de Hoeksche Waard als voedingsbodem voor de Randstad. Partijen streven onder andere naar verkorting van de regionale voedselketens en een verhoging van de afzet van de regionale producten in de Zuid-Hollandse Delta. Er wordt een gezamenlijk label gecreëerd en binnen een straal van 50 kilometer rond de Delta worden regionale producten verkocht.


Naast het initiatief voor een korte keten is er onder andere aandacht voor bokashi. Hiermee wordt een proef gedaan. Ook komt er een onderzoek naar verdienmodellen in de kringlooplandbouw. In totaal is 15 miljoen euro beschikbaar voor uitvoering van de regiodeal.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer