Varkenswinkel Oijnk een droom die uitkomt

Een langgekoesterde droom van varkenshouders Marcel en Miriam Berkvens uit Mariahout komt uit. Op 1 oktober opent hun winkel Oijnk in het centrum van Veghel de deuren. Ze verkopen er allerlei producten waarin het varken een rol speelt.

Varkenswinkel+Oijnk+een+droom+die+uitkomt
© Studio Van Assendelft

Het assortiment van de winkel omvat 150 tot 200 producten die allemaal iets met het varken te maken hebben. 'Het gaat van vlees van het samenwerkingsverband EigenZwijns en chocolaatjes met bacon en zwoerd, tot shampoo en leuke gadgets als een usb-stick of kaarten met daarop een feestvarken', vertelt Marcel Berkvens.

Belangrijke drijfveer voor de familie Berkvens is dat ze meer bekendheid wil geven aan de veelzijdigheid van het varken.


Veelzijdig dier

'Een varken is een ontzettend nuttig dier. Het levert grondstof voor veel producten en het is een kringloopdier bij uitstek. Het belang van het varken voor onze samenleving zien mensen nog veel te weinig.'

De winkel is bij de opening op 1 oktober nog niet helemaal af. Zo wordt er nog gewerkt aan een wand met draaibare blokken waarmee in beeld wordt gebracht wat er allemaal met een varken gebeurt. En het assortiment wordt nog uitgebreid met boeken.

Vanaf januari staan ook uiteenlopende workshops op de planning. 'Denk aan het uitbenen van een varken of het maken van een schilderij. Het moet een echte beleefwinkel worden, die natuurlijk ook z'n geld op moet brengen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer