Vernieuwde+fruitopleiding+start+in+oktober
Nieuws
© William Hoogteyling

Vernieuwde fruitopleiding start in oktober

Een eerste groep medewerkers en toekomstige ondernemers voor de fruitteeltsector heeft zich aangemeld voor de vernieuwde fruitopleiding van de Fruit Tech Campus in Geldermalsen.

Na de fruitoogst storten de studenten zich op de nieuwe mbo-bbl-opleiding. De Fruit Tech Campus is een initiatief van onderwijsinstellingen Helicon Opleidingen en Aeres samen met het fruitteeltbedrijfsleven. Afgelopen jaar zijn de mogelijkheden verkend om het fruitteeltonderwijs in Nederland nieuw leven in te blazen.

Centrale thema's in de vernieuwde fruitopleiding zijn teelt, data en techniek. De opleiding betreft een versneld programma waarbij de studenten vier weken aan de slag zijn op het leerwerkbedrijf en vervolgens één week naar de Fruit Tech Campus gaan in Geldermalsen. Ook tijdens de lesweken staat de directe toepassing van de lesstof in de praktijk centraal.


Ontwikkelen tot experts

Doel van de opleiding is dat de studenten zichzelf ontwikkelen tot experts in fruitteelt die klaar zijn voor de toekomst. Vanuit de bedrijven die actief zijn in de fruitteeltsector, nemen specialisten de studenten mee de praktijk in. Hier doen zij ervaring op met de nieuwste technologische ontwikkelingen en innovaties.


Naast het volgen van een volledige fruitteeltopleiding is er de mogelijkheid om per module aan de opleiding deel te nemen. De programmamanager voor de fruitteeltopleiding bij is Mireille Gijsberts. Meer informatie is te vinden op de website van Fruit Tech Campus.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer