Meer+besmettingen+Afrikaanse+varkenspest+in+Polen+dan+in+2019
Nieuws
© Provincie Noord-Brabant

Meer besmettingen Afrikaanse varkenspest in Polen dan in 2019

Sinds het begin van dit jaar zijn in Polen 55 besmettingen met Afrikaanse varkenspest geregistreerd. Dat aantal ligt nu al boven het niveau van vorig jaar.

In Polen worden nu bijna wekelijks bedrijven gemeld met een verdenking van Afrikaanse varkenspest, melden de Poolse autoriteiten. Zo werden donderdag 20 augustus drie besmettingen bevestigd in de omgeving van de stad Lublin in het oosten van Polen. Oost-Polen is een hotspot in de recente besmettingen.


Op 20 augustus telde Polen 55 besmette bedrijven met in totaal 44.500 varkens tegen 48 bedrijven met in totaal 35.000 varkens in heel 2019.


Wilde zwijnen

Ook het aantal wilde zwijnen dat in Polen doodging door Afrikaanse varkenspest, ging een grens over. Bij de Poolse veterinaire autoriteiten kwamen meer dan drieduizend meldingen binnen, waarbij per melding vaak meerdere karkassen werden gevonden. Daaronder waren meldingen uit Lebus dat tegen de Pools-Duitse grens aanligt. In heel 2019 registreerden de Poolse autoriteiten zo'n 2.500 meldingen.


Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer