Opnieuw+Afrikaanse+varkenspest+in+Oekra%C3%AFne
Nieuws
© flickr

Opnieuw Afrikaanse varkenspest in Oekraïne

Op een varkensbedrijf met 41 varkens in Oekraïne is donderdag bij één varken Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Het dier is aan de ziekte overleden. Eind december 2019 werd in dit land het vorige dier met deze ziekte aangetroffen.

Het getroffen bedrijf ligt in Svatky in het noordoosten van Oekraïne. In de regio worden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om verdere verspreiding van Afrikaanse varkenspest te voorkomen. Zo wordt het bedrijf in quarantaine gezet en zijn er extra eisen rond reiniging en desinfectie.


In Oost-Europa komt Afrikaanse varkenspest onder wilde zwijnen voor. Mogelijk is het via deze zwijnen ook op dit bedrijf terechtgekomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
Meer weer