ROPA Keiler 2 Classic sorteert aardappelen gelijk

Het bijzondere voordeel van de ROPA Keiler 2 Classic met dubbele bunker is het zacht scheiden en sorteren van aardappelen in ondermaatse maten direct op de aardappelrooier.

ROPA+Keiler+2+Classic+sorteert+aardappelen+gelijk
© ROPA

Door rollen op de leesband zijn ondermaatse maten te sorteren en in verschillende bunkers op te slaan. Dat maakt het mogelijk om verschillende maten aardappelen tijdens de oogstperiode in de handel te brengen. Dat bespaart opslagcapaciteit en biedt tegelijkertijd voordelen op het gebied van ventilatie en opslagmogelijkheden voor de normale sortering.

De scheiding vindt plaats direct na de leesband. Het gaat om vier continu verstelbare sorteerrollen van 25 tot 40 millimeter. De 8,5 ton grote bunker is verdeeld in de verhouding 3 tot 1. Beide bunkers zijn apart van elkaar te legen tot een hoogte van 4,20 meter.


Duitse bedrijf BüSta

Twee ROPA Keiler 2 Classics met dubbele bunker zijn inmiddels in gebruik bij het Duitse bedrijf BüSta in Luckau/Nedersaksen. Op 500 hectare bouwland wordt onder andere 100 hectare aardappelen en 50 hectare uien geteeld. BüSta beschikt over een apart marketingsysteem en is daarom afhankelijk van het direct sorteren op de aardappelrooier door middel van een dubbele bunker.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer