ROPA+Keiler+2+Classic+sorteert+aardappelen+gelijk
Nieuws
© ROPA

ROPA Keiler 2 Classic sorteert aardappelen gelijk

Het bijzondere voordeel van de ROPA Keiler 2 Classic met dubbele bunker is het zacht scheiden en sorteren van aardappelen in ondermaatse maten direct op de aardappelrooier.

Door rollen op de leesband zijn ondermaatse maten te sorteren en in verschillende bunkers op te slaan. Dat maakt het mogelijk om verschillende maten aardappelen tijdens de oogstperiode in de handel te brengen. Dat bespaart opslagcapaciteit en biedt tegelijkertijd voordelen op het gebied van ventilatie en opslagmogelijkheden voor de normale sortering.

De scheiding vindt plaats direct na de leesband. Het gaat om vier continu verstelbare sorteerrollen van 25 tot 40 millimeter. De 8,5 ton grote bunker is verdeeld in de verhouding 3 tot 1. Beide bunkers zijn apart van elkaar te legen tot een hoogte van 4,20 meter.


Duitse bedrijf BüSta

Twee ROPA Keiler 2 Classics met dubbele bunker zijn inmiddels in gebruik bij het Duitse bedrijf BüSta in Luckau/Nedersaksen. Op 500 hectare bouwland wordt onder andere 100 hectare aardappelen en 50 hectare uien geteeld. BüSta beschikt over een apart marketingsysteem en is daarom afhankelijk van het direct sorteren op de aardappelrooier door middel van een dubbele bunker.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer