Krachtigere+motor+in+vernieuwde+Puma%2Drooier
Nieuws
© eigen foto AVR

Krachtigere motor in vernieuwde Puma-rooier

Machinebouwer AVR zet deze maand zijn nieuwe en efficiënte Puma 3 in de markt. De derde generatie van deze vierrijige aardappelrooier verbruikt relatief weinig dieselolie.

De Puma 3 heeft door de strakke vormen een modern uiterlijk. De grootste nieuwigheden zijn vooral de krachtigere motor en extra reinigingscapaciteit.

De Puma 3 heeft een 12,8 liter Volvo-motor van 469 pk, die voldoet aan de Stage IV emissie-eis. Met een gewicht van 23,5 ton, een lichtgewicht in haar categorie, bedraagt het vermogen 1 pk per 50 kilo.

Zuiniger

De motor draait op een lager toerental van 1.300 toeren per minuut, waardoor ze nog minder verbruikt. Het lijkt er op dat de Puma 3 tot bijna een kwart zuiniger is dan de Puma +.

De uitstoot van fijn stof ligt bij deze motor tien tot vijftien maal lager dan bij andere motoren. Met zijn Stage IV komt de rooier ook in aanmerking voor de MIA/Vamil subsidieregeling in Nederland.

Grote banden

De rooimachine staat achter op extra grote 900/60 R38 banden. Voorop liggen 300/95 R52 banden. De lagere bandendruk en het geringe gewicht van de rooier beschermd de bodemstructuur.

De nieuwe Rafale loofklapper heeft een ander klepelbeeld om nog beter te kunnen klappen in rassen met lang loof. De klapper is pendelend opgehangen zodat er nog preciezer wordt geklapt.

Zeefoppervlakte

De graafmat van de machine is 60 centimeter langer, waardoor de zeefoppervlakte stijgt. Achteraan maakte AVR de reinigingsmodules breder.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer