Lodders+trekt+aan+bel+om+salmonella%2Daanpak
Nieuws
© Dirk Hol

Lodders trekt aan bel om salmonella-aanpak

Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) heeft schriftelijke Kamervragen gesteld over de salmonella-aanpak bij vermeerderingsbedrijven. Terwijl tot begin dit jaar een hercontrole mogelijk was, worden besmette bedrijven nu zonder hertest geruimd. Dit is vanuit Europa verplicht gesteld.

Enkel bij gerede twijfel mag een hercontrole worden uitgevoerd. Lodders vraagt zich af of het feit dat 50 tot 60 procent van de positieve eerste tests bij een hertest negatief uitpakt, alsnog reden is om over iedere test gerede twijfel te hebben. Ze vindt dat het niet kan dat jonge dieren, die bij een hertest niet besmet blijken te zijn, nu toch worden geruimd.


Ze roep de minister op om met de sector, Gezondheidsdienst voor Dieren en de veterinaire sector in overleg te treden en te komen tot een oplossing waarbij invulling wordt gegeven aan het begrip 'gerede twijfel'.

Weer

 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 1°
  0 %
Meer weer