Chinaschorsing slachterij Westfort opgeheven

De Chinaschorsing van slachterij Westfort in het Utrechtse IJsselstein is opgeheven. Van drie Nederlandse slachterijen is de exportvergunning op China ingetrokken. Daarvan is nog niet bekend wanneer de schorsing wordt opgeheven.

Chinaschorsing+slachterij+Westfort+opgeheven
© COV

Eind juni stelde de Chinese overheid een importstop in voor de Vionslachterijen in het Brabantse Boxtel en het Gelderse Groenlo en voor Van Rooi Meat in het Brabantse Helmond en Westford in IJsselstein. Die van Westford is nu opgeheven.


Binnenkort brengt de Chinese minister van Buitenlandse Zaken een bezoek aan Nederland. Het intrekken van de schorsingen is een van de agendapunten.


Buitenlandse slachterijen

China schorste naast de vier Nederlandse bedrijven slachterijen in Engeland, Denemarken en Duitsland. Aanleiding was de onrust in China die ontstond door nieuwe uitbraken van Covid-19 in Beijing. De schorsing wordt gezien als een voorzorgsmaatregel van de Chinese overheid. Voor de importstop is geen wetenschappelijke reden.

'Er is beweging', meldt de koepel van vleesverwerkende bedrijven COV. Vorige week kreeg ook de Duitse slachterij Tönnies groen licht en mag weer op China leveren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer