Danish+Crown+be%C3%ABindigt+de+samenwerking+met+Alibaba
Nieuws
© Archief Marcel Bekken

Danish Crown beëindigt de samenwerking met Alibaba

Het slachtbedrijf Danish Crown heeft de samenwerking met het Chinese online platform Alibaba beëindigd. Zoals het Deense online magazine Effektivt Landbrug meldt, had WinChain (het voedselplatform van Alibaba) niet de afgesproken hoeveelheden gekocht, waardoor de overeenkomst in de eerste helft van het jaar werd beëindigd.

Volgens berichten wil Danish Crown nu een eigen verkoopteam opzetten in China. Tot nu toe lag de focus bijna uitsluitend op verkoop aan de detailhandel. In de nieuwe verkoopstrategie komt de focus te liggen op de verkoop aan het foodservicesegment.

Danish Crown opende eind vorig jaar een vestiging in de buurt van Shanghai. De oorspronkelijke overeenkomst zou 5 jaar duren. Wekelijks zou Alibaba 250 ton Deens varkensvlees moeten verkopen, dat in de 5 jaar een handelswaarde vertegenwoordigd van ongeveer 338,8 miljoen dollar.


Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
 • Maandag
  19° / 15°
  70 %
Meer weer