Schouten+kiest+voor+fragmenten+Mansholt+en+Meir
Nieuws
© Dirk Hol

Schouten kiest voor fragmenten Mansholt en Meir

Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, is zondagavond 16 augustus te gast in VPRO Zomergasten. Janine Abbring interviewt Schouten over haar ideale televisieavond met daarin fragmenten uit de documentaires over oud-landbouwminister Sicco Mansholt en de voormalige Israëlische premier Golda Meir.

De documentaire Overstag, Sicco Mansholt 1908-1995, een portret van de oud-minister van landbouw, is gemaakt door Louis van Gasteren. Mansholt zat in zes naoorlogse kabinetten, zorgde voor modernisering en schaalvergroting in de landbouw en kwam daar later in zijn carrière op terug.

De keuzefilm van Schouten is For Sama (televisiepremière). In deze met prijzen overladen documentaire uit 2019 laat de Syrische burgerjournalist Waad Al-Kateab van binnenuit zien hoe Assad, met hulp van Russische bommenwerpers, het verzet in rebellenbolwerk Aleppo probeerde te breken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 4°
  30 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
Meer weer