Lage bietenopbrengst met 13,8 ton suiker per hectare

Cosun Beet Company verwacht een bietenopbrengst van 82 ton wortel en een suikeropbrengst van 13,8 ton per hectare. Dat is een lagere opbrengst dan het gemiddelde van de laatste vijf jaar dat op 14,2 ton suiker per hectare staat.

Lage+bietenopbrengst+met+13%2C8+ton+suiker+per+hectare
© Han Reindsen

De omstandigheden in de komende maanden kunnen de verwachting nog veranderen, geeft Cosun Beet Company aan. Vooral de hoeveelheid neerslag zal belangrijk zijn, met name op de lichte gronden waar nu ook al op veel plaatsen slapende bieten zijn waar te nemen.

Zijn er binnen het perceel scherpbegrensde plekken, dan is het advies van Cosun Beet Company en IRS om te kijken wat het verschil tussen de slapende en de niet-slapende bieten veroorzaakt. Telers moeten de wortels van de bieten bekijken uit een gezonde plek en een plek waar ze slapen.


Campagne start 22 september

Cosun heeft besloten om de campagne dinsdag 22 september van start te laten gaan in de beide fabrieken in Nederland. De start is later dan vorig jaar, toen de campagne relatief vroeg startte op 6 september. De gematigde opbrengstverwachting en de wens van veel telers om niet te vroeg te willen beginnen met leveren, heeft mede de startdatum van de campagne bepaald.

De telers krijgen volgende week de definitieve campagne-indeling. Die wordt dan op het ledenportaal geplaatst. Bij de huidige oogstverwachting is een campagnelengte van achttien weken voorzien.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 1°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer