Het+Beste+Idee+van+Varkensland+uitgesteld+naar+het+najaar
Nieuws
© Freelancer

Het Beste Idee van Varkensland uitgesteld naar het najaar

De vijfde editie van Het Beste Idee van Varkensland wordt verplaatst. De finale van de innovatiewedstrijd wordt nu gehouden op 18 november in Ede. Ideeën voor de lustrumeditie kunnen tot 1 oktober worden ingezonden.

In eerste instantie werd de inzendtermijn verschoven van 30 maart naar 13 april. De organisatie van Het Beste Idee van Varkensland heeft nu besloten de happening in Ede te verschuiven naar het najaar. 'De maatregelen tegen het coronavirus treffen ons allemaal, ook Het Beste Idee van Varkensland', reageert coördinator Ellen de Lange van Het Beste Idee van Varkensland.

Al veertien inzendingen

De afgelopen weken ontving Het Beste Idee van Varkensland al veertien innovatieve ideeën die willen meedingen naar de trofee en de bijbehorende ondersteuning om het plan verder uit te werken. 'Daar zitten mooie ideeën bij', zegt De Lange. Nu de inschrijftermijn is opengesteld tot 1 oktober, verwacht ze dat er nog meer ideeën bij komen.

Dat deze periode van gedwongen maatschappelijke en sociale rust nieuwe kansen voor creativiteit biedt, hebben de afgelopen weken al bewezen. De coördinator van Het Beste Idee van Varkensland verwacht dat ook voor de varkenshouderij. 'Heeft u een idee hoe het houden van varkens diervriendelijker, transparanter of duurzamer zou kunnen? Alle vernieuwende en out-of-the-boxconcepten zijn welkom.'

Digitaal ontmoeten op 13 mei

In de eerste opzet zou de vijfde editie van Het Beste Idee van Varkensland op 13 mei plaatsvinden. Omdat die datum al in veel agenda's staat, is het plan om dan digitaal een activiteit te houden. 'Een moment van ontmoeten', zegt De Lange. Over de inhoud daarvan zijn de partners van Het Beste Idee van Varkensland nog met elkaar in gesprek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer