Vlaamse+ministers+lopen+stage+bij+boeren
Nieuws
© Vlaamse Boerenbond

Vlaamse ministers lopen stage bij boeren

Politici in Vlaanderen lopen deze zomer stage op land- en tuinbouwbedrijven. Het is een initiatief van de Boerenbond. Die wil ministers en boeren dichter bij elkaar brengen.

Tijdens de stages mogen de Belgische politici zelf aan de slag op boerenbedrijven en gaan ze de dialoog aan met agrarisch ondernemers.

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, trok als eerste zijn overall aan. Hij hielp mee op het melkveebedrijf Lemaire-Taelemans in het Vlaams-Brabantse Lennik. Het was een fantastische ervaring en een goed initiatief', aldus Dalle. Het is volgens hem een mooie gelegenheid om met de ondernemers te praten over diverse thema's. 'Hoe ziet een dag op een landbouwbedrijf eruit? Wat zijn de uitdagingen en obstakels?'De Boerenbond organiseerde in 2018 ook al zomerstages. 'Dat was heel succesvol', vertelt Boerenbond-voorzitter Sonja De Becker. 'Logisch, want veel politici zijn in het Vlaams Parlement en in de regering begaan met dossiers die een directe impact hebben op onze bedrijven.'Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer