Hoog Brits bezoek voor veehouder in Zenderen

Een hoge ambtenaar van de Britse ambassade bracht dinsdag een bezoek aan de boerderij van Arjan Bonthuis in Zenderen. Ze spraken onder meer over lage marges in de landbouw en innovatieve technieken.

Hoog+Brits+bezoek+voor+veehouder+in+Zenderen
© Emiel Muijderman

Bonthuis is voorzitter van LTO Noord-afdeling Zuid-Twente en nauw betrokken bij de Mineral Valley. Reden voor Stefan Kirchner, hoofd beleidsteam van de Britse ambassade in Den Haag, om een bezoek aan Zenderen op te nemen in zijn rondje Twente. Kirchner bezocht behalve Bonthuis ook de Universiteit Twente en uraniumverrijker Urenco in Almelo.

'Het was erg leuk om dergelijk bezoek te ontvangen', blikt Bonthuis terug. 'We hebben lange tijd over allerlei onderwerpen gesproken, het was een heel open gesprek. Ook heb ik een rondleiding gegeven over het bedrijf.'

Hightech

Daarbij toonde Kirchner zich verrast over de vele hightechtoepassingen die in de sector worden gebruikt. 'Ik heb hem laten zien hoe we bodemvruchtbaarheid in kaart kunnen brengen met techniek en hoe er met drones wordt gewerkt in de landbouw', zegt Bonthuis.

Het gesprek ging ook over de overeenkomsten die er zijn tussen de Nederlandse landbouw en die in het Verenigd Koninkrijk, waar bijvoorbeeld ook het probleem speelt van boerenbedrijven zonder opvolger. 'En ook daar hebben boeren te maken met heel kleine marges. Ze worden echt uitgeknepen door supermarkten, die daar een nog veel zwaarder stempel op de prijs drukken dan hier.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer