Burgemeester Buma gaat de boer op

Akkerbouwbedrijf Miedema in het Friese Stiens kreeg vrijdag hoog bezoek. Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden kwam langs voor een kennismakingsgesprek.

Akkerbouwer Geale Miedema zag het bezoek van de burgemeester als een positief gebaar. 'In feite zijn wij, als het gaat om agrarische thema's, meer bezig met de landelijke politiek dan met de gemeente. Maar goed, wij boeren hebben er belang bij dat de infrastructuur op het platteland goed is. Als ik kijk naar mijn eigen bedrijf, dan zijn de bewaarsystemen voor aardappelen in de afgelopen jaren wel veranderd. Stel, ik wil nu een nieuwe hoge schuur bouwen voor kisten, dan is een goed contact met de gemeente altijd handig.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  17° / 13°
  60 %
Meer weer