Melkveehouders: 'Zonder coronacrisis geen boerderijwinkel'

Op het melkveebedrijf van Harm en Maaike Terra in Uitgeest verrees in een maand tijd een boerderijwinkel, midden in de coronacrisis. 'Het loopt storm. Iedereen is enthousiast; de bank, boekhouder, klanten. Zonder corona waren we geen winkel begonnen.'

Melkveehouders%3A+%27Zonder+coronacrisis+geen+boerderijwinkel%27
© Dick Breddels

Bij het uitbreken van corona moest hun zorgboerderij dicht. Tegelijkertijd zagen ze dat de belangstelling voor streekproducten toenam.

'De consument ontdekt de eerlijke producten dichtbij de boer. Dat is booming. We zitten hier op een toplocatie, aan een drukke weg, bij het strand en tussen de twee grootste campings van Noord-Holland in. Voor ons een mooie aanleiding om een boerderijwinkel te beginnen', verklaart Harm Terra.


Bevriende aannemer

Met een bevriende aannemer verbouwde hij een ruimte van 20 vierkante meter om tot Streekwinkel Kooghuis, inclusief coronascherm en kassa, koelingen en vriezers. 'Heel simpel, maar mensen vinden het fantastisch. Ze komen terug.'

Ze verkopen onder andere Beemster-kaas die ze inkopen bij Cono, en ijs, gemaakt van de melk van hun eigen koeien. Maar ook bier, knoflook en meel uit de streek.


Baan opgezegd

Maaike Terra schat dat de winkel, die op donderdag, vrijdag en zaterdag open is, wekelijks zo'n zestig tot negentig klanten trekt.


• Lees ook: Multifunctionele landbouwsector rekent af met calimerocomplex

'We hebben de tijd mee. Het groeit iedere week, maar ik verwacht ook zeker dat we ook na corona voldoende belangstelling blijven houden. Ik heb mijn baan opgezegd om mij ook volledig te kunnen richten op zowel de winkel als de zorgboerderij.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer