Zorgboerderij wil positief door na overlijden boer

Thijs Scholten van Landjuweel De Hoeven in Dalfsen overleed drie weken geleden. Hij leek net op te knappen van het coronavirus toen een hartstilstand hem fataal werd. Zijn vrouw Annemie Lepelaars probeert met hulp van personeel, buren en kennissen de zorgboerderij met positieve energie op de rails te houden.

Annemie Lepelaars probeert de afgelopen weken in woorden te vatten. 'Het is een rollercoaster wat mij betreft. Je komt in zo'n nieuwe wereld terecht. Met zoveel nieuwe dingen die je van te voren niet had kunnen bedenken.'

Natuurlijk wist ze veel over het reilen en zeilen van het bedrijf. 'Maar nu Thijs er niet meer is, moet ik meer in de details. Codes opzoeken in mappen. En zijn eigen bereiding van kefir proberen te evenaren. Gelukkig gaat dat allemaal goed. Maar het blijft een rollercoaster.'

Vijf hoofdactiviteiten

Multifunctioneel landbouwbedrijf De Hoeven heeft vijf hoofdactiviteiten. De melkveehouderij heeft zestig stuks melkvee en de tuinderij van bijna 1 hectare levert wekelijks de basis voor ongeveer honderd groente-abonnementen.

Daarnaast biedt de zorgboerderij dagbesteding voor twintig cliënten en is er een boerderijwinkel met melktap. Verder ontvangt Lepelaars groepen die informatie krijgen over de visie en werkwijze op Landjuweel De Hoeven.

Blijf staan en ga steady door

In de geest van Thijs Scholten wil zijn vrouw vooral met positieve energie de boerderij laten draaien, zoals het altijd ging. 'Dat is ook wel een beetje waar wij met ons bedrijf altijd voor stonden. Ook al zijn er grote zorgen en gaan dingen niet zoals je had gehoopt, blijf staan en probeer steady door te gaan. Dat was wel altijd ons motto.'

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer