Fractievoorzitter+PvdD+maakt+excuses+aan+Sallandse+boer
Nieuws
© Dirk Hol

Fractievoorzitter PvdD maakt excuses aan Sallandse boer

Fractievoorzitter Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft woensdag 22 juli excuses aangeboden aan melkveehouder Gerjan Roetert uit Wesepe. Ouwehand had vorige week donderdag een tweet geplaatst waarin ze suggereerde dat hij milieuregels overtrad.

Ook stelde de politica dat Roetert ten onrechte water uit de sloot onttrok. De beschuldigingen bleken niet te kloppen. Roetert was teleurgesteld over de aantijging. Op Twitter reageerden tientallen mensen verontwaardigd en veel twitteraars eisten een excuus van Ouwehand.

Ouwehand bood woensdagmiddag tijdens een gesprek met Roetert en zijn vriendin haar verontschuldigingen aan. 'De tweet die ik vorige week uitdeed heeft nogal wat stof doen opwaaien. En terecht, zo bleek, want die tweet was niet correct. Vanmiddag gelukkig een goed gesprek gehad met Gerjan en Elise. Ik heb hen mijn excuses aangeboden en die hebben ze geaccepteerd. Fijn!'


De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren heeft de tweet intussen verwijderd.Ouwehand en Roetert hebben gedachten uitgewisseld over de toekomst van de landbouw. 'We vonden verschillen, maar ook gezamenlijke grond. Mooie basis om over in gesprek te blijven', vindt de politica.


Meningsverschil

Melkveehouder Roetert heeft de excuses van Ouwehand aanvaard. 'Het was een goed gesprek. We verschillen van mening, maar we hebben allebei ons punt kunnen maken. Het is gelukt om verbinding te zoeken en ik heb er een heel goed gevoel aan overgehouden.'

De tweet en de reacties erop zorgden voor veel commotie. Roetert wil daar een punt achter zetten. 'Ik hoop dat het nu over is en dat iedereen weet dat er niks verkeerd is gedaan.'


Moedig

Belangenvereniging LTO Noord is blij met deze uitkomst. Vicevoorzitter Rudie Haarman van LTO Noord-afdeling Salland stond Roetert bij tijdens het gesprek. 'Het was moedig van Ouwehand om in gesprek te gaan', zegt hij. 'De emoties waren vooraf hoog, maar tijdens het gesprek zijn beide partijen tot elkaar gekomen.'

Wel hoopt Haarman dat dit een les is voor politici. 'Check eerst hoe het echt zit voordat je een tweet plaatst. Daarmee bespaar je een boel leed bij boeren en burgers.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer