Partij voor de Dieren zet voorzitter uit partij

Het partijbestuur van de Partij voor de Dieren heeft partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel uit de partij gezet. De partij zegt dat Wolswinkel de afgelopen maanden stelselmatig bestuursbesluiten naast zich neerlegde en de partij meermaals in de media beschadigde door onder andere zijn persoonlijke opvattingen te uiten.

Partij+voor+de+Dieren+zet+voorzitter+uit+partij
© Partij voor de Dieren

Het royement houdt in dat Wolswinkel per direct geen voorzitter van de partij meer is. Een lid dat geroyeerd wordt kan zich binnen de partij wenden tot de commissie van beroep. Wolswinkel werd op 31 maart onverwacht tot voorzitter verkozen tijdens het partijcongres. Daarmee versloeg hij mede-PvdD-oprichter Elze Boshart. Zij was door het bestuur naar voren geschoven als kandidaat.


De fractie van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer steunt deze beslissing om Wolswinkel uit de partij te zetten en herkent zich in de overwegingen van het bestuur. Ruud van der Velden, algemeen bestuurslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Rotterdam, is door het bestuur benoemd als interim voorzitter.

Transparanter

Het partijbestuur zal op korte termijn een kandidatenprofiel en een procedure bekendmaken voor het kiezen van een nieuwe voorzitter. Wolswinkel, wiskundedocent, schrijver en oud-voorzitter jongerenpartij Pink!, zei na zijn verkiezing dat hij de PvdD transparanter en democratischer wil maken. Onder meer door lokale afdelingen meer autonomie te geven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer