Vier+nieuwe+machines+van+AVR+in+een+jaar+tijd
Nieuws
© Eigen Foto

Vier nieuwe machines van AVR in een jaar tijd

Ceres 450 met GE-Force Compact, Spirit 5200, Cobra, Falcon en de ACC-rooibek op de Puma 3. De AVR-stand op Agritechnica toont een volledig nieuw gamma.

De Belgische machinefabrikant heeft in ongeveer een jaar vier compleet nieuwe machines op de markt gebracht. Daarnaast meerdere nieuwe opties.

De Ceres 450 is een 4-rijige getrokken pootmachine met een bunkercapaciteit tot 3.500 kilo (vier keer 75 centimeter) of 4.000 kilo (vier keer 90 centimeter). Een aanaardkap is leverbaar met smalle of brede top. De Ceres 450 is in combinatie met grondbewerkingsmateriaal te gebruiken, zoals de speciaal ontworpen AVR GE-Force C frees.

De Spirit 5200 is een stevige machine die aardappelvriendelijk rooit. De aandrijflijn heet AVR bewust eenvoudig gehouden: zeefmatten en egelbanden zijn mechanisch aangedreven. De machine is eenvoudig in gebruik en robuust zodat de servicekosten laag blijven en de gebruiker kan blijven rooien.

Inschuren

De Cobra hallenvuller met 80 centimeter bandbreedte is er in lengtes van 15, 17 of 19 meter. Sterke punten zijn volgens AVR een zachte behandeling van het product, een bandsnelheid van 32 tot 126 meter per minuut en de dubbele aandrijving op de 17 en 19 meter machines. Een handige optie is een aanvoerband om de valhoogte tussen duo-band en hallenvuller constant te houden.

De Falcon is de nieuwe stortbunker met 2,40 meter werkbreedte op de rollenset en een lengte van 4,50 of 6 meter. De valhoogtes van de aardappelen zijn tot een minimum beperkt.

De bodemsnelheid is te variëren van 0,5 (0,2 optie) tot 6,5 meter per minuut en er is keuze uit PU-spiraal, staalspiraal, gladde of diabolo rollen. Met de optie Speedclean reinigen PU-rollen zichzelf door de grote draaisnelheid.

ACC-rooibek

In plaats van de gewone rooibek kan bij bijvoorbeeld op natte kleigrond worden geopteerd voor de ACC-rooibek op de Puma 3. Deze rooibek geeft de mogelijkheid om zonder druk op de ruggen te rooien. Er blijven diabolo's gemonteerd om in droge omstandigheden een goede opname te verzekeren.

De ACC-rooibek is één brede rooibek met acht grote (900 millimeter) aangedreven schijven. De dieptecontrole gebeurt door twee hoekopnemers, die de beweging van twee sleepvoeten opnemen.

Ook op de AVR-stand staat de opklapbare GE-Force ruggenfrees. Deze heeft een werkbreedte van 6 meter en kan grote oppervlaktes ineens bewerken om tijd te besparen.

Combimachine

Ook aanwezig is de AVR Combimachine. Het frame is om te bouwen van speedridger, tot hoekschoffel of ecoridger. Een duurzame en ecologische machine, aldus de Belgische machinebouwer.

Naast de grote Ceres 450 pootmachine is er als andere pootmogelijkheid de UH3710. Het gaat om een robuuste gedragen 2-rijige bekerpootmachine.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  40 %
Meer weer