Robuuste drempelmaker voor AVR op Interpom

Machineproducent AVR toonde op de beurs Interpom een nieuwe drempelmaker. De machine moet erosie voorkomen, vooral in hellend gebied.

Robuuste+drempelmaker+voor+AVR+op+Interpom
© Eigen Foto

Alle AVR Ceres planters op 4x75 en 4x90 centimeter werkbreedte zijn voor het komende pootseizoen uit te rusten met het nieuwste anti-erosiesysteem van AVR. De Drempelmaker is ook mogelijk op de AVR GE-Force.

De drempelmaker bestaat uit een hydraulisch aangedreven as met rolletjes, die metalen schopjes één voor één op en neer doen bewegen. Zo creëren ze hoopjes aarde tussen de ruggen die de afvoer van water en grond tegengaan.

Steenbeveiliging

Veertanden verzorgen druk op de schopjes en dienen als steenbeveiliging zodat ze kunnen terugklappen. De schopjes zijn verstelbaar in snelheid, veerdruk en hoogte. Het hele systeem kan met mechanische spindels op en neer worden getrokken (voor juiste diepte-instelling en niet-gebruik).

Op Interpom stond ook een speciale uitvoering van de AVR Lynx, en tweerijige wagenrooier die zowel in lijn als in verstek kan rooien. De rooier is volledig hydraulisch aangedreven. Qua reinigingsmodules is er de keuze uit drie types: egelband, egelband/crossrollen of egelband/axiaalrollen in Varioweb.

Zeefmat

De automatische excenterschudders op de zeefmat verhogen de kwaliteit van de oogst. De machine bepaalt zelf wanneer er meer of minder zeving nodig is, op basis van oplopende of afnemende druk in het hydraulisch circuit van de aandrijving van de zeefmat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer