Online Texelaarshow in plaats van schapenfokdagen

Het Texels Schapen Stamboek in Noord-Holland (TSNH) organiseert een online Texelaarshow. Door de coronauitbraak kunnen er geen schapenfokdagen- en shows worden gehouden.

Online+Texelaarshow+in+plaats+van+schapenfokdagen
© JOS Thelosen

Op de website Texelaaronlineshow.nl kunnen eigenaren tot en met vandaag hun dieren inschrijven. Vanaf 14 juli kan er worden gestemd. 'Op deze wijze is het voor de fokkers mogelijk hun beste dieren te presenteren en informatie van de dieren uit te wisselen', schrijft de organisatie.

Er kunnen texelaars worden ingeschreven in de categorieën oudere rammen, oudere ooien, eenjarige rammen, eenjarige ooien, ooilammeren en ramlammeren. Er zijn al heel wat schapen ingeschreven en op de website kan de informatie van de dieren worden geraadpleegd. Ook de foto's zijn al zichtbaar. Inschrijving staat open voor texelaarfokkers uit heel Nederland die aangesloten zijn bij het TSNH of het Nederlands Texels Schapenstamboek.

Elke fokker mag maximaal tien dieren inschrijven. Per rubriek zal de publieksvoorkeur bekend worden gemaakt. Een commissie van deskundigen van het stamboek zal om een kort commentaar worden gevraagd op de dieren waar de meeste stemmen op zijn binnengekomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer