Van Dorp dagkampioen Texelaars Oldebroek

Bertus van Dorp ging net als vorig jaar weer met de eer strijken bij de verkiezing van het dagkampioenschap, zaterdag tijdens de Texelaarkeuring in Oldebroek. Zijn oude ooi werd uitgeroepen tot 'mooiste dier van de fokdag'.

Van+Dorp+dagkampioen+Texelaars+Oldebroek
© albert brendeke

Bijna alle prijzen waren voor de fokkers uit Oosterwolde, Kerkdorp en Oldebroek. Eddie en Riekie Kasperink uit Oldebroek behaalden met hun zelf gefokte 2-jarige ram het reservekampioenschap oude ram. De kampioen en reservekampioen jonge rammen kwam uit de stal van Van Norel uit Oosterwolde.

Bij de oude ooien was het Van Dorp uit Oosterwolde, die het kampioenschap en reservekampioenschap op zijn naam schreef. De kampioen bij de jonge ooien gezoogd was van Van Norel en de reservekampioen van Bertus van Weeghel uit Oldebroek, die na pakweg 25 jaar afwezigheid weer opnieuw is begonnen met het fokken van schapen.

De kampioensooi ongezoogd was van Willem Bos uit Kerkdorp en de reservekampioen van Bertus van Dorp. Bij de hokken ging Willem Bos met 3 bekers aan de haal: beste hok ramlammeren, ooilammeren en jonge ooien ongezoogd.

Het beste hok jonge ooien gezoogd was van Van Norel. Ook Van Dorp had een prijs met zijn hok oude ooi met lammeren, alsmede Bertus van Weeghel met zijn jonge ooi met lam. Bij de afstammingsgroepen oude dieren was het hok van Van Norel het beste en Jan Rap uit Otterlo had de beste afstammingsgroep lammeren.

Willem Bos had 3 ramlammeren en 3 ooilammeren bij de beste 10. Jan Rap was op deze onderdelen ook zeer succesvol met resp. 5 ramlammeren en 1 ooilam bij de beste 10.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer