Nieuw+initiatief+Fedecom+bij+verplaatsing+beurs+ATH
Nieuws
© Ruud Ploeg

Nieuw initiatief Fedecom bij verplaatsing beurs ATH

Brancheorganisatie Fedecom start dit najaar met een geheel nieuw initiatief, de digitale vakbeurs 'Alles Wat Boeren Boeit'. De tweejaarlijkse vakbeurs AgroTechniek Holland (ATH) die in september van dit jaar zou plaatsvinden, is door Fedecom verplaatst naar de zomer van 2022.

'Zoals bekend moesten we vanwege het coronavirus de vakbeurs ATH, die gepland stond voor september 2020 in Biddinghuizen, uitstellen', zegt directeur Gerard Heerink van Fedecom.

De bracheorganisatie constateert dat de beursagenda komend jaar overvol dreigt te raken vanwege de verplaatsing van de grote internationale vakbeurzen naar 2021. Met planningsproblemen voor een aantal standhouders. 'Daarnaast zullen bedrijven de komende periode gebruiken om te herstellen van de economische impact van de coronacrisis', stelt Heerink.


Dat heeft Fedecom doen besluiten de ATH te verplaatsen naar de zomer van 2022. 'En dan kiezen we ervoor de ATH gelijktijdig te laten plaatsvinden met de vakbeurs beurs GroenTechniek Holland (GTH), die daarmee ook een jaar verspringt van 2021 naar 2022. Beide evenementen blijven gebruikmaken van het specifieke outdoor-karakter', aldus de Fedecom-directeur.

'Daarnaast kan ik met trots melden dat we dit najaar een nieuwe, digitale vakbeurs 'Alles Wat Boeren Boeit' gaan lanceren en dat de regionale vakbeurs AgroTechniek Assen plaatsvindt in december 2021', vervolgt Heerink.


Enkele voordelen

'We gaan de twee vakevenementen ATH en GTH vanaf 2022 gelijktijdig organiseren', laat beursmanager Willem Bierema weten. 'Door de coronacrisis moesten we de ATH verschuiven. Dit alternatief levert enkele voordelen op. Zo past 2022 goed in de internationale beurskalender en is er synergie in een groeiend deel van de exposantengroepen. En er is ook gedeeltelijke overlap in bezoekersdoelgroepen.'

De exposanten van de twee evenementen krijgen ieder een herkenbaar, specifiek beursterrein en een eigen opzet. Exposanten die op beide beurzen exposeren, kunnen een overlappend beursterrein bezetten.

Bierema: 'De specifieke bezoekersdoelgroepen en stakeholders van beide marktsegmenten worden ieder met gerichte campagnes benaderd en uitgenodigd. Tegelijkertijd kunnen de bezoekers die in beide segmenten actief zijn alle relevante informatie tijdens één beursbezoek verzamelen.'


Online platform 'Alles Wat Boeren Boeit'

Ondanks het wegvallen van de ATH in september, werkt Fedecom momenteel aan een aantal plannen om exposanten in contact te brengen met hun klanten. Eén van die initiatieven is het online platform 'Alles Wat Boeren Boeit', dat dit najaar wordt gelanceerd. Een breed, online platform voor de leveranciers van machines en techniek voor boeren en loonwerkers.

Op dit digitale platform van de mechanisatie- en technologiesector kan de bezoeker informatie vinden, door te zoeken op merk, product, innovatie en dergelijke. Ook evergreens van eerdere ATH-beursedities, waaronder het Zo Goed Als Nieuw-paviljoen en de innovatieprijs Bronzen Sikkel, worden onderdelen op 'Alles Wat Boeren Boeit'.

Met dit nieuwe initiatief brengt Fedecom als een van de eersten in de branche een breed platformportaal waar de beursbezoekers en andere geïnteresseerden altijd en overal en via elk gewenst kanaal kunnen kennismaken met het complete aanbod van nieuwe machines en technieken.

Bovendien is het platform interactief. Bezoekers en exposanten kunnen in direct contact komen met elkaar. Exposanten kunnen deelnemen via verschillende pakketten van diensten. In september wordt het platform gelanceerd en de eerste digitale vakbeurs 'Alles Wat Boeren Boeit' zal in november voor bezoekers toegankelijk zijn.

Weer

  • Dinsdag
    9° / -2°
    20 %
  • Woensdag
    9° / -2°
    15 %
  • Donderdag
    9° / -2°
    10 %
Meer weer