Zeer+grote+brand+bij+DOC+Kaas
Nieuws
© @GerrieBijl

Zeer grote brand bij DOC Kaas

Bij DOC Kaas in Hoogeveen woedde woensdagmiddag brand in een turbine. De brandweer sprak van een 'zeer grote' brand en had meerdere korpsen gestuurd, zodat de brandweerlieden elkaar konden aflossen in de hitte. De fabriek aan de Buitenvaart is ontruimd.

De brand is inmiddels onder controle, maar de brandweer is nog wel aan het nablussen, zei een woordvoerster. Er zijn geen slachtoffers. Uit voorzorg waren wel twee ambulances aanwezig. Het is niet bekend hoeveel mensen aanwezig waren in de fabriek toen de brand uitbrak. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De brand leidde enige tijd tot veel rookontwikkeling die in de verre omtrek te zien was. Daarom werd in de omgeving van DOC Kaas een NL-Alert afgegeven. Omwonenden werd verzocht ramen en deuren te sluiten en om de ventilatie uit te zetten, meldt RTV Drenthe.



Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  23° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  17° / 13°
  70 %
Meer weer