LTO+reageert+op+sollicitatie+Greenpeace%2Ddirecteur
Nieuws
© Dirk Hol

LTO reageert op sollicitatie Greenpeace-directeur

Het voorzitterschap van LTO Nederland is wat anders dan 'schreeuwen langs de zijlijn'. De nieuwe voorzitter van de belangenorganisatie zal de belangen van de leden moeten uitdragen.

Met die woorden reageert LTO Nederland-directeur Hans Van den Heuvel op de sollicitatie van Joris Thijssen, directeur van Greenpeace Nederland, op de functie van voorzitter van de belangenorganisatie.In zijn sollicitatiebrief schrijft Thijssen dat de huidige inzet van LTO een doodlopende weg is. 'De oproep aan minister Schouten om het advies van commissie Remkes te negeren is tekenend voor de rol die LTO zich de afgelopen jaren heeft aangemeten. Na de coronacrisis teruggaan naar het oude systeem zou rampzalig zijn.'


Gedeelde belang

Van den Heuvel wijst Thijssen in zijn reactie op het LTO-beleid dat is gebaseerd op het gedeelde belang van de leden. 'Als voorzitter van een vereniging mag u de standpunten van onze vereniging immers uitdragen. Dat is iets anders dan campagne voeren voor donateurs. Wij geloven in het bieden van oplossingen, niet in het schreeuwen langs de zijlijn.'

In zijn sollicitatie vraagt Thijssen aandacht voor de omslag die Greenpeace bepleit in de landbouw. Die is volgens de milieuorganisatie 'haalbaar en betaalbaar' en 'levert de maatschappij miljarden op'.


Uitnodiging

Van den Heuvel nodigt hem uit om het verkiezingsmanifest van LTO te lezen. 'Hopelijk put u er inspiratie uit voor de ambities van uw huidige werkgever. Een persoonlijk gesprek daarover lijkt me sowieso welkom.'Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  12° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
Meer weer