Gele roest neemt al weken lang iets toe

De graanziektebarometer van Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) meldt al weken achter elkaar hetzelfde. Ook afgelopen week is de aantasting van gele roest weer iets toegenomen.

Gele+roest+neemt+al+weken+lang+iets+toe
© Eigen Foto

De graanziektebarometer is een weergave van het verloop van aantasting van de meest voorkomende ziekten in wintertarwe gedurende het seizoen. De aantastingen worden wekelijks bepaald op de SPNA-proefboerderijen Ebelsheerd en Kollumerwaard.

Uit de ziektebarometer van deze week blijkt dat de aantasting van gele roest op beide proefboerderijen opnieuw weer iets is toegenomen. Op proefboerderij Kollumerwaard lijkt er in een aantal rassen nu wat meer septoria te komen, maar veel stelt dit nog niet voor. Ook is op Kollumerwaard een licht aantasting van bruine roest gezien in het ras Porthus.


Zes rassen

De waarnemingen zijn gedaan in een reeks van zes rassen (Benchmark, Bergamo, Bennington, Talent, Porthus en Gleam) met verschil in resistentieniveau en in een gewas waarin geen ziektebestrijding heeft plaatsgevonden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer