Graantelers nodig voor onderzoek mycotoxinen

Onderzoeksinstituut Wageningen Food Safety Research zoekt akkerbouwers voor onderzoek naar mycotoxinen in graan. Telers kunnen zich daarvoor nog steeds aanmelden.

Graantelers+nodig+voor+onderzoek+mycotoxinen
© Han Reindsen

De bodemschimmel fusarium kan granen met mycotoxinen besmetten. Om zulke besmetting correct te voorspellen, gaat onderzoeksinstituut Wageningen Food Safety Research, onderdeel van Wageningen University en Research, samen met akkerbouwers meerjarig onderzoek doen.

Het onderzoeksinstituut heeft een model opgesteld dat op basis van landbouwkundige gegevens en lokale weersomstandigheden op tijd besmettingen door fusarium voorspelt. Om het model te testen en verder te ontwikkelen, is het onderzoeksinstituut nog op zoek naar telers die willen helpen.


Wintertarwe en zomergerst

Specifiek zoekt Wageningen Food Safety Research nog akkerbouwers die dit jaar wintertarwe of zomergerst telen. De telers moeten dan teeltgegevens anoniem vastleggen en monsters nemen van hun tarwe- of gerstkorrels.

Die worden geanalyseerd op besmetting met mycotoxinen. Op basis daarvan kunnen onderzoekers het model verder verbeteren en voor het bedrijf levert het wellicht nog interessante inzichten op. Alle gegevens worden vertrouwelijk verwerkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer