Aspergetelers en horeca slaan handen ineen

Aspergetelers en horeca slaan de handen ineen en introduceren Aspergesvandeteler.nl om door de coronamaatregelen de verse oogst van asperges niet verloren te laten gaan. Daarnaast is het bestelportal Aspergetijd.eu opgericht.

Aspergetelers+en+horeca+slaan+handen+ineen
© Viduro

De gesloten deuren van horeca in Nederland betekenen niet alleen een aderlating voor horecaondernemers, maar ook voor aspergetelers in Nederland. Het aspergeseizoen van 2020 valt precies samen met de maatregelen rondom het coronavirus.


In het begin van het aspergeseizoen gaat bijna de helft van de oogst van veel aspergetelers naar restaurants en eetcafés. Voor de horeca en telers reden om via Aspergesvandeteler.nl verse asperges in de buurt te verkopen.

Restaurants zijn omgebouwd tot winkel of bezorgen speciale aspergemenu's bij mensen thuis. Wanneer gewenst inclusief wijntje, gekookte eieren, aardappelen, ham en (boter)saus. IBEO is als boekhoud- en administratiekantoor voor de horeca de initiatiefnemer achter Asperges van de Teler..

De initiatiefnemers van Asperges van de Teler doen dit vrijwillig en uit liefde voor de horeca én verse asperges uit het zuiden van het land. Asperges van de Teler wordt onder andere gesteund door boerenorganisaties ZLTO en LLTB, en Koninklijke Horeca Nederland regio Brabant. Meer dan vijftig restaurants, eetcafés, cateraars en telers door het hele land hebben zich aangemeld.

Bestelportal

'Asperges wachten niet.' Vanuit die gedachte hebben vijf partijen een bestelportal ontwikkeld om Nederlandse aspergetelers te helpen. De bestelportal Aspergetijd.eu geeft telers een extra mogelijkheid om asperges online rechtstreeks aan de consument te verkopen.

Vincent Deenen, algemeen directeur van Limgroup en initiatiefnemer van het project licht toe: 'Wij hebben dagelijks contact met aspergetelers en horen dat ze zich enorme zorgen maken. Asperges wachten de coronamaatregelen niet af. Ze moeten nu worden geoogst en in juni is het seizoen alweer voorbij.'

Nieuwe afzetmarkt nodig

Er is een nieuwe afzetmarkt nodig nu alle horeca gesloten is. Daarom is het bestelportal gelanceerd. Het gaat om een platform waar de teler zijn product kan aanbieden en waar de consument eenvoudig de asperges, rechtstreeks bij de teler, kan bestellen. Het initiatief is geheel belangeloos opgezet en zonder verdienmodel voor de betrokken partijen.

'Asperges wachten niet' is een initiatief van veredelingsbedrijf Limgroup, strategisch adviesbureau Viduro, socialemediabureau Sociaal Kapitaal, webbureau Forwart en online ticketbureau Ticketcrew.

We voelen ons een klein beetje bezwaard om het te vragen maar je zou ons heel erg helpen door in het artikel een link te plaatsen naar IBEO en het te omschrijven als boekhoud- en administratiekantoor voor horeca (www.ibeo.nl), de initiatiefnemer achter Aspergesvandeteler.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

 • Zaterdag
  30° / 16°
  0 %
 • Zondag
  30° / 16°
  0 %
 • Maandag
  29° / 15°
  5 %
Meer weer