Eurofins%3A+fors+minder+zwavel+in+vers+gras+door+droogte
Nieuws
© pixabay

Eurofins: fors minder zwavel in vers gras door droogte

Vers gras blijkt dit voorjaar extreem weinig zwavel te bevatten. Hierdoor bevat dit gras ook minder ruw eiwit. Door de droogte breekt het bodemleven minder organische stof af en komt er minder zwavel vrij, stelt Eurofins.

Onder normale omstandigheden vindt er in het voorjaar sowieso weinig mineralisatie plaats van zwavel, aldus Eurofins. Als gevolg van het enorme neerslagtekort, dat nu al hoger is dan in het droge jaar 2018, is er nog minder afbraak. Volgens Eurofins verdient de zwavelaanvoer via kunstmest daarom extra aandacht.

Door de vermindering van de mineralisatie kan de bodem ook minder met de zwavel uit kunstmest. Terwijl de grasgroei in de droge delen van Nederland stilstaat, is de bodem voldoende opgewarmd. Bij regen 'explodeert' dit bodemleven volgens Eurofins en komt er door mineralisatie zowel stikstof als zwavel beschikbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer