LTO%3A+%27Maximaal+1%2E000+hectare+zon+in+Flevoland%27
Nieuws
© Dirk Hol

LTO: 'Maximaal 1.000 hectare zon in Flevoland'

Provincie Flevoland moet vasthouden aan de doelstelling van maximaal 1.000 hectare aan zonneparken. Dat zegt voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland in reactie op de behandeling van de Regionale Energie Strategie (RES) in de Provinciale Staten.

In het concept voor de RES ligt de nadruk op verdere ontwikkeling van zonneparken in het buitengebied. Pas daarna zou weer moeten worden gekeken naar de opwekking van elektriciteit uit zonne-energie binnen de bebouwde omgeving.

'Als dat zo is, hoop ik wel dat de provincie het beperkt tot het maximum van 1.000 hectare. En dat ze in de tussentijd blijven kijken naar andere locaties in het buitengebied dan landbouwgrond.'


Parkeerterrein

Als voorbeelden noemt Michielsen overkapping van het parkeerterrein bij attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen, dijklichamen en de nattere gronden in bijvoorbeeld de Noordoostpolder. 'Ik begrijp dat ze het buitengebied willen gebruiken, maar dat hoeft lang niet altijd landbouwgrond te zijn.'

Tot nu toe verloopt dat volgens Michielsen redelijk goed. 'De meeste zonneparken in Flevoland worden ingepast op niet-landbouwgrond. Al houden we als LTO wel zorgen dat de komende tijd de beleidskaders toch nog worden verruimd.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer