Geen koeien, maar haspel in de wei

In de wei van melkveehouder Bert Broeze uit Wierden hadden nu eigenlijk koeien moeten lopen, maar door de droogte is er geen gras te halen.

'Normaal heb ik de koeien eind mei buiten, maar er groeit nu niks. Sinds half maart is het kurkdroog en ben ik dus maar begonnen te beregenen', vertelt Broeze. Om dat te doen, kocht hij onlangs een tweedehands haspel en motor.

'Ik heb geprobeerd om op Marktplaats voor een prikkie wat te kopen, maar dat viel tegen. Het is ook daar duur en je moet er heel snel bij zijn. Deze haspel stond er twee minuten op en ik heb meteen gebeld. Als je na een uur belt, ben je al weer te laat.'

Een nieuwe kopen duurde Broeze te lang vanwege de levertijd. De laatste keer dat de melkveehouder beregende, was in 1995. Binnenkort wil hij ook zijn mais beregenen.

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer