Bij+Vion+Groenlo+dragers+coronavirus+zonder+klachten
Nieuws
© Vion

Bij Vion Groenlo dragers coronavirus zonder klachten

Vion Food geeft aan geschrokken en verrast te zijn dat ruim een vijfde van de medewerkers van de vestiging in Groenlo besmet is met het coronavirus. Van de 657 medewerkers is 22 procent besmet zonder dat er bij hen sprake is van klachten.

'Dit is de eerste keer dat er is getest onder een groep mensen die vrij is van gezondheidsklachten. En dan blijken 147 mensen uit deze groep zonder klachten het virus te hebben. Dat is kennelijk een kenmerk van dit virus', reageert CEO Ronald Lotgerink van Vion Food Group.


Oorzaak ongewis

Lotgerink zegt nog in het duister te tasten over de mogelijke oorzaken van de besmetting in Groenlo. 'Wij houden ons strikt aan de voorschriften van de autoriteiten. Uit oogpunt van veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, zodat we zorg kunnen blijven dragen voor de vleesvoorziening in Nederland.'

Naar aanleiding van de testresultaten treedt Vion in overleg met de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, de GGD en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onder welke voorwaarden er bij de vestiging weer kan worden gewerkt. Vion neemt alle tot nu toe genomen maatregelen onder de loep.

Als daar aanleiding voor is, geeft Vion aan, dan worden verbeteringen doorgevoerd. Dit kan de werkomgeving betreffen, maar ook de woonsituatie van de werknemers als ook het vervoer naar en van de slachterij in Groenlo. De productie van Groenlo wordt nu verwerkt op andere vestigingen van Vion. De Good Farming Star-varkens worden in Boxtel geslacht. De biologische varkens van de Groene Weg in Apeldoorn.


Ruim 20 procent besmet

Vorige week bleek uit onderzoek onder 212 medewerkers van de slachterij van Vion in Groenlo dat 45 van hen positief testten op het coronavirus. Dat was aanleiding om donderdagmiddag 21 mei de vestiging per direct te sluiten. Aanvullend onderzoek onder de andere medewerkers van de vestiging laat eveneens een besmettingspercentage van ruim 20 procent zien.

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland besloot op 21 mei alle medewerkers van Vion Groenlo de komende twee weken in thuisquarantaine te houden. De GGD is gestart met een bron- en contactonderzoek om verspreiding van het virus in de grensregio te voorkomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer