Boert Bewust later op eigen benen

Stichting Boert Bewust gaat niet op 1 september aanstaande, maar pas op 1 maart 2021 als zelfstandige organisatie verder. De oorzaak ligt in de huidige maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus.

Dat laat de stichting weten in een nieuwsbrief. De afgelopen drie jaar was Stichting Boert Bewust op basis van projectfinanciering actief. De huidige projectfinanciering is gekoppeld aan de streken in Gelderland, Overijssel en Utrecht en zou per 31 augustus 2020 stoppen.

Gezien de coronamaatregelen is voorgesteld om verlenging aan te vragen voor een half jaar. Deze verlenging is voorgelegd aan de projectfinanciers, te weten provincie Gelderland, provincie Overijssel en LTO Noord Ontwikkelfonds. Dit lijkt positief beantwoord te gaan worden, meldt Boert Bewust.

Zoals het er nu naar uitziet, betekent dit dat Stichting Boert Bewust niet op 1 september 2020 verdergaat als een zelfstandige organisatie, maar op 1 maart 2021. 'Dat geeft ons voldoende tijd om Boert Bewust een sterke basis te geven voor de toekomst', zegt voorzitter Lisanne Oskam.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 1°
  10 %
Meer weer