Eerste certificaat IJsseldelta Boert Bewust onthuld

De melkveehouderij van de familie Kattenberg in Mastenbroek is de eerste boerderij in de regio IJsseldelta met het Boert Bewust-certificaat. In de loop van dit jaar worden ook bij andere agrarische bedrijven in de IJsseldelta de bordjes geplaatst die bij het certificaat horen.

Eerste+certificaat+IJsseldelta+Boert+Bewust+onthuld
© Boert Bewust

Het eerste bord werd zaterdag tijdens het evenement De Boeren Beleving onthuld door wethouder Maarten Slingerland van gemeente Zwartewaterland. Het uitgangspunt van IJsseldelta Boert Bewust is het gesprek aangaan met de omgeving.

'We willen mensen laten zien hoe we elke dag bezig zijn met de zorg voor onze koeien, het landschap en de beste kwaliteit melk. Daarom doen wij mee met IJsseldelta Boert Bewust', zeggen Sietze en Silvia Kattenberg. 'We vinden het belangrijk dat mensen weer ontdekken wat het boerenleven inhoudt en waar hun voedsel vandaan komt.'

Punten scoren

Boeren kunnen het certificaat voor Boert Bewust behalen door punten te scoren op zaken die zij extra doen, naast wat volgens de wet verplicht is. Alle deelnemers scoren punten op hun verbinding met de maatschappij. Daarnaast werken ze aan de uitstraling van hun bedrijf, het zorgvuldig omgaan met klimaat en energie, de gezondheid van dieren en aan de goede relatie met de samenleving. De certificering wordt iedere twee jaar opnieuw bekeken.

IJsseldelta is de zevende regio in Nederland waar Boert Bewust is gelanceerd, na Vallei, Kromme Rijn, Salland, Land van Cuijk, Vechtdal en Rijk van Nijmegen/Land van Maas en Waal.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer