Side+Shift+Garford+is+universeel+toepasbaar
Nieuws
© Homburg

Side Shift Garford is universeel toepasbaar

Bij maatschap Grijsen in Zeewolde is deze week de eerste Side Shift Garford in bedrijf gesteld door Homburg Holland uit Stiens.

Voor de bestaande schoffel heeft de klant een Side Shift Garford aangeschaft, inclusief Robocrop-camera. Door de side shift kan de schoffel nog nauwkeuriger, los van gps, door de cameratechniek het onkruid verwijderen. De trekker rijdt op gps, de schoffel hangt er gewoon achter. Bij gps-rijden heb je een grotere afwijking ten opzichte van de camera.

Echter de Garford-schoffel bekijkt door middel van cameratechniek de beelden van drie gewasrijen tegelijk. De camera kan ingesteld worden op verschillende kleurtinten en herkent de gewasrij. De computer verwerkt de beelden en stuurt de side shift - de bok waarin de cilinders zich bevinden - aan door 25 centimeter naar links of rechts te schuiven. De schoffels verwijderen het onkruid zeer nauwkeurig tot 10 millimeter van de plantstengel.


Nog nauwkeuriger

Maatschap Grijsen had al een bestaande schoffel, waarbij de trekker via gps wordt aangestuurd, maar wilde nog nauwkeuriger werken. Door middel van de side shift van Garford wordt nu de schoffelmachine aangestuurd door de cameratechniek en kun je nog dichter naar het plantje toe schoffelen. De machine wordt ingezet in de veldbonen en bieten.

Niel Scholtens, productspecialist Garford: 'Nauwkeuriger werken kan eigenlijk niet, want met deze combinatie is het resultaat optimaal. De side shift en het camerasysteem kunnen overigens worden gemonteerd als universele set op ieder merk schoffelmachine, waar nauwkeurige aansturing noodzakelijk is. De schoffelbalken van de side shift kunnen variëren tussen de 1,5 meter en 12 meter en het vermogen tot 250 pk.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 1°
  0 %
Meer weer