Homburg+importeur+van+Garford+schoffelmachines
Nieuws
© Homburg

Homburg importeur van Garford schoffelmachines

Homburg Holland uit Stiens is importeur geworden van Garford Farm Machinery Ltd voor Nederland. Garold is fabrikant van schoffelmachines.

Homburg wil als speler op het gebied van duurzame precisielandbouw doorgroeien en voegt met de Garford camera gestuurde schoffelmachines wederom een A-merk toe aan haar bestaande productfolio.

Garford biedt een uitgebreid schoffelassortiment voor verschillende teelten en gaat daarbij zeer nauwkeuring te werk door middel van eigen cameratechniek. Zo is de Robocrop Guided Hoes een precisieschoffel die door het camerasysteem exact tussen de rijen in schoffelt. Garford heeft modellen voor alle rijgewassen tot 18 meter hydraulisch opvouwbaar of tot 24 meter getrokken.

Digitale camera

Sinds 2008 is er de Garford Robocrop InRow Weeder, de eerste in zijn soort op de markt. De digitale camera identificeert de individuele planten en bestuurt daarmee de roterende schoffelbladen die, niet alleen het onkruid tussen de rijen, maar ook tussen de planten schoffelen.

De schoffelmachines kunnen snelheden tussen 8 en 15 kilometer per uur bereiken. Het camerasysteem en de stuurschijven zorgen ervoor dat er met een nauwkeurigheid van 1 centimeter wordt geschoffeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 8°
  20 %
 • Dinsdag
  13° / 7°
  40 %
 • Woensdag
  13° / 8°
  85 %
Meer weer