Aantasting gele roest in wintertarwe neemt toe

De aantasting van gele roest in wintertarwe neemt toe. Dat blijkt uit de graanziektebarometer van Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA).

Aantasting+gele+roest+in+wintertarwe+neemt+toe
© Eigen Foto

Zowel op proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta als op proefboerderij Kollumerwaard in Munnekezijl neemt de aantasting van gele roest toe. De aantasting van septoria is nog steeds relatief laag. De graanziektebarometer is een wekelijkse weergave van het verloop van aantasting van de meest voorkomende ziekten in wintertarwe op de proefboerderijen Ebelsheerd en Kollumerwaard.

De waarnemingen zijn gedaan in een gewas waarin geen ziektebestrijding heeft plaatsgevonden. De waarnemingen vinden plaats in een reeks rassen met verschil in resistentieniveau: Benchmark, Bergamo, Bennington, Talent, Porthus en Gleam. Inmiddels begint het vlagblad zich in alle rassen uit te vouwen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer