Risico op aarfusarium in tarwe neemt toe

Vanwege het natte weer tijdens de bloei van wintertarwe is het risico op aarfusarium aannemelijk, stelt onderzoeksinstelling SPNA in de Graanziektebarometer.

Risico+op+aarfusarium+in+tarwe+neemt+toe
© Haijo Dodde

In de waarnemingen voor de Graanziektebarometer door onderzoekers van SPNA op de proefboerderijen Ebelsheerd en Kollumerwaard is vastgesteld dat de tarwe deels volop in bloei staat en deels ook al is uitgebloeid. Het wisselvallige weer van de afgelopen periode maakt de tarwe juist in deze periode gevoelig voor infecties van aarfusarium.

Voor de overige schimmelziekten in wintertarwe geldt dat op beide onderzoekslocaties de aantastingen van septoria, gele roest en bruine roest afgelopen week licht zijn toegenomen. Septoria is in alle onbehandelde proefrassen terug te vinden. Bij gele roest is vooral het gevoelige ras Benchmark behoorlijk aangetast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer