Fusarium+in+tarwe+na+regen+in+bloei
Nieuws
© Haijo Dodde

Fusarium in tarwe na regen in bloei

Er is op dit moment redelijk wat aarfusarium te vinden in wintertarwe. Dat melden onderzoekers van SPNA in de Graanziektenbarometer.

Oorzaak van de infecties van aarfusarium is het regenachtige weer tijdens de bloeiperiode van de tarwe. Verder constateren de SPNA-onderzoekers dat op de onbehandelde proefvelden op de proefboerderijen Ebelsheerd en Kollumerwaard de aantastingen van septoria en bruine roest verder zijn toegenomen.

De laatste editie van de Graanziektebarometer van dit seizoen verscheen eind vorige week. Uit de waarnemingen blijkt dat bij de proefrassen die het meest ziektegevoelig zijn geen bladgroen meer te zien is. De tarwe op de proefpercelen van SPNA begint inmiddels deegrijp te worden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer