Britten willen importtarief op agrarische producten

De Britse regering heeft invoerheffingen gepresenteerd die worden ingevoerd vanaf 2021, als de overgangsfase van de brexit afloopt. De Britten willen importheffingen opleggen op onder meer producten uit de landbouw, zoals bloemen en diverse soorten groente en fruit.

Britten+willen+importtarief+op+agrarische+producten
© UK Parliament / Jess Taylor

De tarieven moeten vanaf volgend jaar gelden voor de handel met landen waarmee het Verenigd Koninkrijk geen handelsakkoord heeft gesloten. Mogelijk hoort Nederland daar ook bij.

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk onderhandelen nog over een handelsakkoord, maar de laatste gesprekken brachten de partijen niet dichter bij elkaar. Mogelijk volgt een verlenging van de huidige overgangsperiode tot 2022.


De producten waar de tarieven op worden geheven, lopen uiteen. De hoogte van de tarieven verschilt per product. Voor sommige producten heffen de Britten een bedrag per volume. In andere gevallen heffen zij een vast percentage dat, afhankelijk van het product, tussen de 2,4 en 20 procent ligt.

De Britten zijn niet van plan om op alle producten een importtarief te heffen. Sommige producten, zoals landbouwmachines, zijn vrijgesteld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer