Veldproef met kunstmestvervanger bij mais

Wageningen University & Research heeft maandag een uitgebreide veldproef aangelegd om de stikstofwerking van de vloeibare kunstmestvervanger Groene Weide Meststof-mais bij snijmais te vergelijken met de standaard stikstofkunstmest kalkammonsalpeter.

Veldproef+met+kunstmestvervanger+bij+mais
© Stichting Biomassa

Het betreft hier Groene Weide Meststof-mais zonder extra zwavel. Voor het zo goed mogelijk nagaan van de werking van Groene Weide Meststof zijn op een perceel van proefboerderij De Marke in het Gelderse Hengelo proefstroken met verschillende doseringen Groene Weide Meststof en kunstmest bemest. Op deze proefvelden wordt niet alleen de maisgroei gevolgd, maar aan het eind van het seizoen wordt aan de hand van gewasmonsters de stikstofwerkingscoëfficiënt bepaald.

De veldproeven maken deel uit van de Achterhoekse ontwikkeling van een nieuwe generatie duurzame meststoffen. Deze zijn gebaseerd op herwonnen mineralen uit overschotten biomassareststromen zoals mest en zuiveringsslib.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer