Veldproef+met+kunstmestvervanger+bij+mais
Nieuws
© Stichting Biomassa

Veldproef met kunstmestvervanger bij mais

Wageningen University & Research heeft maandag een uitgebreide veldproef aangelegd om de stikstofwerking van de vloeibare kunstmestvervanger Groene Weide Meststof-mais bij snijmais te vergelijken met de standaard stikstofkunstmest kalkammonsalpeter.

Het betreft hier Groene Weide Meststof-mais zonder extra zwavel. Voor het zo goed mogelijk nagaan van de werking van Groene Weide Meststof zijn op een perceel van proefboerderij De Marke in het Gelderse Hengelo proefstroken met verschillende doseringen Groene Weide Meststof en kunstmest bemest. Op deze proefvelden wordt niet alleen de maisgroei gevolgd, maar aan het eind van het seizoen wordt aan de hand van gewasmonsters de stikstofwerkingscoëfficiënt bepaald.

De veldproeven maken deel uit van de Achterhoekse ontwikkeling van een nieuwe generatie duurzame meststoffen. Deze zijn gebaseerd op herwonnen mineralen uit overschotten biomassareststromen zoals mest en zuiveringsslib.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer