Fonds spekt verwaardingsproject Maasdriel

Het Maasdrielse project 'Meerwaarde met minderwaardig voedsel' is een van de zeven nieuwe initiatieven die door een jury van het investeringsfonds FruitDelta Rivierenland geselecteerd zijn. Dit betekent dat het project gesteund wordt met geld, advies en toegang tot een groot netwerk.

Fonds+spekt+verwaardingsproject+Maasdriel
© Twan Wiermans

Met 'Meerwaarde met minderwaardig voedsel' willen partijen als de veiling Zaltbommel, Proeflokaal, Agrifirm en Verspillingsfabriek voedselverspilling tegengaan, door meerwaarde te geven aan restproducten van boerenbedrijven.

Naast dit project krijgen nog drie initiatieven hulp bij de ontwikkeling van het plan. Zo ondersteunt het fonds onderzoek naar het ontwikkelen van een bottellijn voor de gehele Betuwe van de Coöperatieve Betuwse Fruitmotor uit Buren en de ontwikkeling van Recreatiepark de Zandmeren van de gelijknamige ondernemersvereniging in Maasdriel. Het bedrijf Betuwe Kers in Tiel krijgt steun bij de ontwikkeling van Streeckerij de Betuwe voor dagrecreatie rondom fruit.

Drie van de zeven genomineerde projecten zitten al in de uitvoeringsfase. Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel en West Betuwe stoppen jaarlijks 3 euro per inwoner in het fonds.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer