Apart+vak+bij+Jumbo+voor+afgeprijsde+%27laatstekansproducten%27
Nieuws
© Jumbo

Apart vak bij Jumbo voor afgeprijsde 'laatstekansproducten'

Supermarktketen Jumbo gaat versproducten die op hun uiterste verkoopdatum zijn, in een apart koelmeubel met korting aanbieden. Het gaat om vlees, vis, zuivel, vleesvervangers en bewerkte (panklare) groenten.

De producten worden aangeboden voor 50 cent, 1 euro of 2,50 euro. Afhankelijk van de originele verkoopprijs bedraagt de korting 60 tot 70 procent. Door extra aandacht op de producten te vestigingen en ze gezamenlijk aan te bieden, verwacht Jumbo een groter deel van deze producten te verkopen. Op deze manier wil de supermarktketen voedselverspilling tegengaan. De nieuwe koelmeubels worden deze maand geplaatst in de driehonderd vestigingen.


Jumbo neemt deze stap na een succesvolle proef in ruim honderd winkels. Hoe groot het percentage producten is dat via het koelmeubel alsnog wordt verkocht, maakt Jumbo niet bekend. Evenmin is bekendgemaakt hoeveel dervingskosten de supermarkt hiermee bespaart. De supermarktketen staakt de samenwerking met antiverspillingsapp Too Good To Go.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  23° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  17° / 13°
  70 %
Meer weer